برگزاری چهارمین جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری از اعتیاد در سال 96
چهارمین نشست کمیته فرهنگی پیشگیری از اعتیاد در سال جاری با حضور محمدی فیروزجائی رئیس اداره بهزیستی شهرستان قائم شهر، رجب پور کارشناس مسئول پیشگیری این اداره، نمایندگان ادارات آموزش و پرورش،مرکز بهداشت،نیروی انتظامی،سپاه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان،شهرداری و نماینده سمن ها روز دوشنبه مورخ 96/8/8 در دفتر رئیس این اداره برگزار گردید.
در ابتدا محمدی فیروزجائی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست ها در سال جاری و حضور دستگاه های اجرایی شهرستان در کنار یکدیگر، موضوع جلسه را بررسی و پیشگیری از استفاده نادرست داروهای مکمل در بین ورزشکاران عنوان کرد و اذعان داشت: متاسفانه در برخی از باشگاه های بدنسازی آمفتامین ها، مت آمفتامین ها، کوکائین و ... که با بدترین ناخالصی ها در محیطی کاملا غیربهداشتی تهیه می شوند، مربیان به ورزشکاران تازه وارد توصیه به استفاده از این مواد می کنند که انرژی آنها را هنگام تمرین چندین برابر می کند و خاطرنشان کرد: کارشناسان عوارض مصرف داروهای نیروزا را افسردگی، پرخاشگری، ناتوانی جنسی، سکته، خونریزی داخلی، تشنج، پوکی استخوان، لرزش دست و پا و کابوس می دانند.
وی مصرف انواع خوراکی و تزریقی مواد نیروزای غیر مجاز و حتی مجاز را بدون مشورت با پزشک سبب عوارضی همچون تغییر در میل جنسی، ناباروری، سرطان پروستات، بروز اختلالات رفتاری، کوتاهی قد، بروز صفات ثانویه جنسی زودرس، ریزش مو و ... عنوان کرد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از محل های فروش داروهای نیروزای غیرمجاز باشگاه های پرورش اندام است و متذکر شد: نوجوانان و جوانان در معرض آسیب استفاده از داروهای مکمل و روانگردان قرار دارند و عوارض ناشی از تستوسترون در داروهای مکمل ورزشی را عوارض جنسی برشمرد و تستوسترون، آمفتامین( در ایران کراک با مخلوطی از آمفتامین و هروئین)، مت آمفتامین(شیشه)، دی اکسی مت آمفتامین(اکس)، کوکائین، مواد مخدر سنتی(حشیش و ترکیبات تریاکی)، الکل و ایندرال(پروپرانول) را از جمله شایع ترین مواد نیروزای غیرمجازی که میان ورزشکاران ایرانی رواج یافته است برشمرد.
وی متذکر شد: البته به دلیل قیمت بالای مکمل های غذایی در مقایسه با قیمت ناچیز داروهای استروئیدی در باشگاه هایی که افراد کم درآمد و قشر متوسط جامعه حضور دارند طبیعتا استفاده از این داروها افزایش می یابد.
مکمل های آلوده به استروئیدهای آنابولیک سبب بروز عوارضی همچون بزرگ شدن عضله قلب، افزایش فشار خون، عدم تعادل هورمونی، ناباروری و مشکلات حاد روانی همچون اضطراب و پرخاشگری می شود و درصورتیکه مکمل آلوده به مواد محرک باشد عوارض قلبی عروقی بیشتر می شود.
وی اشاره کرد: اکثر داروهای نیروزا از دسته های هورمون های جنسی و کورتن هاست که باعث اختلالات غددی و جنسی در مصرف کنندگان مواد نیروزا می باشد و متذکر شد: مکمل های تقلبی در بازار عوارض بسیار خطرناکی بر اعضای بدن همچون کبد، کلیه، پوست و سیستم گوارشی می گذارد.
در ادامه حاضرین جلسه نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص پیشگیری از استفاده نادرست از داروهای مکمل در بین ورزشکاران جلسه مطرح نمودند.